بهداشت و درمانسلامتی و تغذیهمد و آرایش

فواید روغن جوجوبا برای پوست و مو

آیا می دانید روغن جوجوبا چیست؟ آیا از خواص این روغن برای پوست و مو آگاهی دارید؟ با توترنگ همراه باشید.

فواید روغن جوجوبا برای پوست و مو

روغن جوجوبا از گیاه جوجوبا گرفته می‌شود. این گیاه بوته ای بومی جنوب کالیفرنیا ، جنوب آریزونا و شمال غربی مکزیک می‌باشد. آنچه در مورد این روغن بی نظیر مطرح  است توانایی درخشان کردن پوست در هنگام جذب این روغن می‌باشد. این روغن مزایای شگفت انگیز زیادی دارد. آیا پوست شما دارای جوش است؟ آیا احساس می‌کنید که دارای پوستی خشک هستید؟ آیا از دیگر مشکلات رایج پوست و مو رنج می‌برید؟ روغن جوجوبا درمان ویژه‌ای برای پوست و موی شما می‌باشد، با ما همراه باشید.

روغن جوجوبا چیست؟ چگونه عمل می کند؟

همانطور که بحث شد روغن جوجوبا از گیاه جوجوبا به دست می آید. این روغن از دانه درخت جوجوبا استخراج می‌شود. این روغن به اندازه‌ای ملایم و لطیف است که به عنوان روغن حامل از آن استفاده می‌شود. همچنین می‌توانید به تنهایی از این روغن استفاده کنید. این روغن از نظر علمی Simmondsia chinensis نامیده می شود. ماندگاری روغن جوجوبا در دمای اتاق حدود دو سال است.

روغن جوجوبا دارای کمی عطر می‌باشد. این ماده حاوی اسیدهای چرب قدرتمندی از جمله اسیدهای اولئیک ، استئاریک و پالمیتیت است. این روغن همچنین دارای خواص ضد التهابی است. موارد گفته شده به درمان انواع عفونت‌های پوستی و زخم‌ها کمک می‌کنند و ممکن است در به تاخیر انداختن علائم پیری مفید باشند.

روش‌های دیگری نیز وجود دارد که این روغن می‌تواند مشکلات پوستی و مویی شما را برطرف کند. بیشتر آنها با تحقیقات فراوان حاصل شده‌اند. این نشان می‌دهد که روغن جوجوبا به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است و فواید آن ارزش بررسی دارد.

چگونه روغن جوجوبا برای شما مفید است؟

خاصیت مرطوب کننده و ضد التهابی روغن جوجوبا باعث می‌شود که در اکثر موارد مشکلات پوستی و مویی به خوبی ترمیم شوند. استفاده از این روغن ساده است، تنها چند قطره از این روغن می‌تواند در درمان آکنه، خشکی پوست و عفونت‌های قارچی مفید باشد. روغن جوجوبا همچنین ممکن است باعث تقویت سلامت و زیبایی مو شود.

روغن جوجوبا به درمان آکنه کمک می کند

روغن جوجوبا یک ماده بسیار رایج در محصولات مختلف مراقبت از پوست است. مطالعات نشان می دهد که خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی در این روغن وجود دارد. یک مطالعه صورت گرفته در آلمان خواص درمانی ماسک‌های صورت روغن جوجوبا را اثبات کرده است. این ماسک‌های صورت جزئی از یک روش آرایشی بوده و می‌توانند ضایعات پوستی و آکنه خفیف را درمان کنند. روغن جوجوبا حاوی استرهای مومی است که آن را به عنوان یک گزینه ترمیم مناسب برای شرایط پوستی مانند آکنه تبدیل می‌کند.

پوست شما را مرطوب می کند

روغن جوجوبا در اغلب مرطوب کننده‌های پوست استفاده می‌شود. این روغن می‌تواند به حفظ لایه بیرونی کراتینه پوست کمک کند و پوست شما را نرم نگه دارد. آنچه در مورد این روغن واقعاً بی نظیر است توانایی مرطوب کردن پوست بدون بستن منافذ پوست می‌باشد. استفاده از این روغن بسیار ساده است. بعد از شستن و استفاده از تونر مناسب پوستتان، ۵ تا ۶ قطره از این روغن را روی کف دست خود بریزید و به صورت دورانی روی صورت خود پخش کنید.

شواهدی حاکی بر آن است که این روغن می‌تواند خشکی لب را نیز درمان کند اما تا به حال این ادعا ثابت نشده است. با این وجود روغن به خوبی جذب پوست می شود و برخلاف اکثر محصولات تقویت شده شیمیایی ، در برابر تبخیر مقاوم است.

درمان عفونت‌های قارچی

روغن جوجوبا فعالیت ضد قارچی در برابر عوامل مختلف  بیماری‌زا از خود نشان داده است. در مطالعات صورت گرفته روغن جوجوبا علیه برخی گونه‌های قارچی – از جمله سالمونلا تیفی موریوم ( Salmonella typhimurium ) و E-coil اقدامات موثری به نمایش گذاشته است. تحقیقات پوستی همچنین نشان می‌دهد که روغن جوجوبا می‌تواند به تسکین التهاب ناشی از عفونت‌های قارچی کمک کند. اگرچه هیچ تحقیق مستقیمی صورت نگرفته است، اما می‌توانید از روغن جوجوبا برای درمان قارچ‌های ناخن یا پا نیز استفاده کنید. هر روز دو یا سه مرتبه، چند قطره روغن روی منطقه آسیب دیده بمالید.

به تاخیر انداختن پیری پوست

خاصیت مرطوب کننده و ضد التهابی روغن جوجوبا ممکن است به تاخیر در علائم پیری کمک کند. روغن جوجوبا دارای بافتی مشابه سبوم انسان است و ممکن است به مبارزه با علائم اولیه پیری – از جمله خطوط و چین و چروک ها کمک کند. هر چند، تحقیقات بیشتری لازم و ضروری است. خشکی پوست یکی دیگر از نگرانی های جدی است که با افزایش سن بروز می کند. خواص مرطوب کننده روغن در اینجا نقش دارد. بزرگترین فواید روغن جوجوبا از نظر پیری ، توانایی آن در بهبود سنتز کلاژن است. این خاصیت همچنین می تواند به بهبود زخم ها کمک کند.

کمک به پاک کردن آرایش

خاصیت غیر کومدوژن و رطوبت بخش روغن جوجوبا آن را به یکی ایده آل‌ترین لوازم آرایش تبدیل کرده است. استفاده از روغن برای از بین بردن آرایش بسیار ساده است. چند قطره روغن جوجوبا را به یک پنبه مرطوب اضافه کنید و روی پوست آرایش شده خود را مالش دهید. اگر آرایش زیادی دارید ممکن است لازم باشد از چندین پنبه استفاده کنید.

پس از پاک کردن تمام آثار آرایش، صورت خود را با آب بشویید. می‌توانید صورت خود را با یک پارچه تمیز پاک کرده و سپس چند قطره روغن جوجوبا را روی صورت خود بمالید.

پر کردن مژه و نرم کردن لب ترک خورده

شما می‌توانید روغن جوجوبا را در اطراف چشم خود مالش دهید و مقداری از آن را روی مژه‌های خود مالش دهید. برای ضخیم شدن ابروها نیز می‌توانید از این روش استفاده کنید.
این روغن همچنین می‌تواند ترک لب‌های شما را التیام ببخشد و باعث بهبودی لب‌های شما شود.
توجه داشته باشید که هیچ تحقیق علمی برای اثبات موارد بالا صورت نگرفته است، تنها شواهدی عینی برای ادعاهای بالا وجود دارد.

رشد مو را افزایش می‌دهد

شواهد حاکی از آن است که شما می‌توانید این روغن را روی موهای خود مالش دهید زیرا این ماده دارای خاصیت مرطوب کنندگی است. همچنین می‌توانید روغن جوجوبا را به نرم کننده خود اضافه کنید. این کار می‌تواند به شما در برابر خشکی مو و محافظت از مو بسیار موثر باشد. خواص مرطوب کننده روغن جوجوبا نیز خشکی پوست و شوره سر را درمان می کند. ویتامین E موجود در روغن برای سلامتی مو و پوست سر شما مفید است. هیچ مدرک مشخصی وجود ندارد که نشان دهد روغن جوجوبا مو را تقویت می کند. اما منطق در اینجا وجود دارد – روغن می‌تواند فولیکول‌های مو را مرطوب کند و این عمل مانع از خشکی می‌شود که در غیر این صورت منجر به ریزش مو می‌شود.

برخی از اختراعات ثبت شده حاکی از آن است که شامپوهای شامل روغن جوجوبا به عنوان یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده می‌باشند. برخی منابع روغن جوجوبا را به عنوان یک درمان احتمالی برای آلوپسی (طاسی) پیشنهاد می‌کنند. این تحقیق هنوز به طور کامل ثابت نشده است به همین دلیل بهتر است برای درمان طاسی سر خود تنها به این روغن اعتماد نکنید و به پزشک مراجعه کنید. روغن جوجوبا حاوی اسیدهای چرب مهم است که به آن خاصیت درمانی می‌بخشد.

ناخن‌ها و کوتیکول‌های زیبا

برای ناخن‌ها و کوتیکول‌های قوی، روغن جوجوبا همان چیزی است که شما نیاز دارید. خاصیت رطوبت آور عالی این روغن کل ناخن شما را نه تنها با مواد مغذی حیاتی تغذیه می‌کند، بلکه در مقابل شکسته شدن ناخن‌های شما، خشک شدن یا ترک خوردن محافظت می‌کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید