آیا سیگار و بیماری کرونا با هم ارتباط دارند؟
استعمال هر گونه دخانیات برای بدن انسان ضرر دارد. با مصرف هر نوع دخانیات در واقع به سیستم قلبی و عروقی خود صدمه وارد می کنید. طبق آخرین آمار و اطلاعاتی که از کشور چین به دست آمده است بیماری کوید-۱۹ روی این افراد تاثیر بیشتری دارد. در واقع سیستم قلبی و عروقی افرادی که دخانیات مصرف میکنند بیشتر از سایر افراد در معرص مبتلا شدن به بیماری کرونا هستند.
طبق تحقیقات صورت گرفته در بین ۵۵۹۲۴ از این افراد میزان مرگ و میر در بین بیماران مبتلا به کرونا یا COVID-19 بیشتر بوده است. همچنین آمار مبتلا شدن به این بیماری در بین افرادی با بیماریهای قلبی عروقیُ بیماریهای مزمن تنفسی، فشار خون بالا یا سرطان بیشتر سایر افراد است.
به یاد داشته باشید تضمین دستگاه تنفسی سالم تنها مصرف نکردن دخانیات است. آمارها نشان میدهد که عامل اصلی سرطان ریه در تمام جهان، مصرف دخانیات است. لازم به ذکر است که مصرف دخانیات به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سل را نیز افزایش میدهد. علاوه بر این مصرف دخانیات مهمترین عامل خطر برای بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) است که باعث تورم و پارگی کیسههای هوا در ریه میشود. این اتفاق باعث کاهش ظرفیت ریه در دریافت اکسیژن و خروج دی اکسید کربن میشود. همچنین باعث ایجاد مخاط میشود که منجر به سرفه دردناک و مشکلات تنفسی نیز میشود.
با توجه به اینکه سیگار کشیدن به عنوان یک عامل خطر برای هرگونه عفونت دستگاه تنفسی است و ویروس ایجاد COVID-19 در درجه اول بر سیستم تنفسی تاثیر میگذارد. این ویروس به صورت خفیف تا شدید روی تنفس تاثیر گذار است.
با توجه به اینکه بیماری COVID-19 یک بیماری تازه شناخته شده میباشد، ارتباط بین مصرف دخانیات و این بیماری هنوز به طور قطع ثابت نشده است. با این حال خطر ابتلا به علائم جدیتر و مرگ در میان بیماران مبتلا به COVID-19 که بیماریهای قلبی و عروقی دارند، بیشتر است. بر اساس شواهد موجود ویروسی که باعث ایجاد بیماری COVID-19 میشود از خانواده مشابه MERS-CoV و SARS-CoV است، که هر دو این ویروس با آسیب قلبی عروقی حاد یا مزمن همراه بودهاند.
تحقیقات صورت گرفته در چین نشان میدهد که از بین بیماران COVID-19 افرادی که به CVD مبتلا هستند در معرض خطر بیشتری از علائم شدیدتر این بیماری هستند. ( CVD یک اصطلاح برای شرایط قلبی و عروقی است که منجر به وجود آمدن بیماری میشود. این بیماری معمولا با لخته شدن خون و افزایش ذخایر چربی همراه است. )
بیماری COVID-19 روی سیستم قلبی عروقی میتواند شرایط قلبی را وخیمتر کند. به علاوه آنکه یک سیستم قلبی و عروقی ضعیف در بین بیماران مبتلا به COVID-19 که سابقه مصرف دخانیات دارند میتواند بیمار را مستعد علائم شدید کند و از این طریق احتمال مرگ را افزایش دهد.
– آیا افراد سیگاری بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند؟
افراد سیگاری در برابر بیماری COVID-19 بیشتر آسیب پذیر هستند زیرا سیگار کشیدن باعث باعث تماس لبها با دست افراد میشود و همین عمل انتقال ویروس را بسیار بالا میبرد. همچنین افراد سیگاری نیز ممکن است دچار بیماری ریه یا کاهش ظرفیت ریه باشند که همین امر خطر مبتلا شدن به این بیماری را به شدت افزایش میدهد.
آیا افراد سیگاری در صورت ابتلا به کرونا بیشتر آسیب میبینند؟
هر روز طی نتایج به دست آمده ثابت شده است که افراد سیگاری بیشتر تحت تاثیر بیماری COVID-19 قرار میگیرند. سیگار کشیدن به ریهها بسیار آسیب وارد میکند. ریههای انسان به صورت طبیعی مخاط تولید میکنند اما افرادی که سیگاری هستند دارای مخاط بیشتر و ضخیمتر هستند که پاک کردن ریه از این مواد بسیار سخت است. این مخاط باعث بسته شدن ریه و مستعد آلوده شدن آن میشوند. همچنین سیگار کشیدن روی سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد و مبارزه با هر نوع عفونتی را سختتر میکند.
افرادی که قبلا سیگار را ترک کردهاند هم در خطر هستند؟
در حال حاضر مشخص نیست که افرادی که قبلا سیگاری بوده اند در مقایسه با افرادی که هرگز سیگاری نبودهاند در خطر بیشتر به مبتلا شدن به این بیماری هستند یا خیر. به طور کلی افرادی که سیگار میکشند در معرض خطر ابتلا به عفونتهای ریه هستند، اما هنگامی که افراد سیگار کشیدن را ترک میکنند، ریهها به طور نسبی بهبود مییابند. هنوز مشخص نشده است که چه مدت ترک سیگار خطر ابتلا به این بیماری را مساوی با افرادی که هیچ زمان سیگاری نبودهاند، میکند.
اگر جز افرادی هستید که قبلا سیگار میکشیدید اما حال آن را ترک کردهاید، مطمعن باشید که در صورت مبتلا شدن به این بیماری با عوارض کمتری روبرو خواهید بود.
چرا الان بهترین زمان برای ترک سیگار است؟
مصرف دخانیات خطر بسیاری از مشکلات جدی سلامتی از جمله مشکلات تنفسی مانند سرطان ریه و سل و بیماریهای قلبی عروقی را به طرز چشمگیری افزایش میدهد. این بدین معناست که ترک تنباکو همیشه ایده آل است اما ترک مصرف دخانیات در این بازه زمانی از اهمیت بسیار بالایی نسبت به زمانهای دیگری را دارا است. ترک مصرف دخانیات باعث کاهش آسیبهای ناشی از COVID-19 میشود. در صورت ترک مصرف دخانیات احتمال ابتلا به عفونت کاهش مییابد زیرا عدم کشیدن سیگار باعث کاهش لمس انگشتان با دهان میشود. همچنین این امکان وجود دارد که در صورت آلوده شدن فرد شرایط بهتری برای مدیریت بیماری دارد زیرا دخانیات تاثیر مستقیمی روی عملکرد ریه و قلب دارد و این پیشرفتهای بهبودی تنها با گذشت زمان افزایش مییابد. این بهبودیها توانایی بدن بیمار را در مقابله با COVID-19 افزایش میدهدو خطر مرگ را کاهش میدهد. همچنین بهبود سریعتر و علائم خفیفتر احتمال انتقال بیماری به افراد دیگر را کاهش میدهد.